WOK pánev

WOK pánev je známá svou hloubkou a přišla k nám z východu. Je vhodná pro přípravu nejen asijských pokrmů ale i jiných specialit. Pánev wok  známe především z čínských restaurací, kde v ní asijský kuchař umně prohazuje porci nudlí a postupně přidává omáčky, zeleninu a maso, až je z toho ve výsledku ta pravá "Čína". WOK pánev si však můžete pořídit i domů. Mistři řemesla ví, že ideální materiál WOK pánve je litina, ta se totiž nejlépe prohřeje a drží dlouho teplo. WOK pánve z litiny jsou navíc i "zdravé" díky minimální spotřebě tuku. Pokud chcete vařit opravdu zdravě, tak je litinová wok pánev jasnou volbou.

Výhody pánve wok jsou také v tom, že díky tvaru dna nemusíte používat velké množství tuku nebo oleje, suroviny se i po zamíchání nebo protřesení opět "sejdou" uprostřed pánve a lze v ní bez problému suroviny smažit, dusit nebo vařit, s pařníkem umožní i stále populárnější přípravu surovin nebo celých pokrmů v páře. Wok můžeme používat na plynovém i elektrickém sporáku, na indukční plotně i na přímém ohni. Navíc litinová pánev wok dodá jídlu i specifickou chuť, které při jiných způsobech přípravy nedosáhneme. Těžko si lze představit moderní kuchyni bez pánve wok.