Pomalý hrnec

Pod pojmem pomalý hrnec si lze představit především elektrický hrnec, ve kterém se pokrm připravuje velmi dlouhou dobu, v řádech hodin. Vaření v pomalém hrnci si uživatelé pochvalují kvůli tomu, že strava takto připravená je velmi chutná. V poslední době se však vynořily kontranázory a vede se polemika, zda je pomalý hrnec opravdu takovým přínosem, například při srovnání s vařením v tlakovém hrnci - kde jsou připravené pokrmy též velmi chutné a doba přípravy je jen zlomkem doby přípravy v pomalém hrnci. Ovšem při vaření v litinovém nádobí SKEPPSHULT, budete mít vždy jistotu zdravě připravených a chutných pokrmů.

Litinové nádobí není příliš vhodné pro dlouhé pomalé vaření, protože potraviny by pak převzaly železitou chuť. Takže v nádobí Skeppshult spíše nemůžeme využít  postupy, určené pro vaření v takzvaném "pomalém hrnci". U litinového nádobí prostě suroviny nakrájíme, ve správném poměru vložíme do hrnce, promícháme a klasicky uvaříme.

Do hrnce není třeba přidávat tuk, proto se hodí pro ty, kdo dávají přednost dietním pokrmům. Nedochází (díky poklici a nižší teplotě) ani k nadměrnému odpařování vody, tato metoda je velmi ohleduplná a šetrná i k vitamínům, které zachová v maximální možné míře. Pokud máte rádi zdravé vaření vyzkoušejte raději litinový hrnec.