Pečící pánev

Pečící pánev je vlastně klasická pánev, která má ale rukojeť ze žáruvzdorného materiálu a je tak možné v ní zapékat pokrmy i v troubě. Pečící pánev se hodí na přípravu různých pokrmů, dle vlastních preferencí. Pečící pánev je výhodné kupovat litinovou a to proto, že litina má skvělé akumulační vlastnosti a dlouho drží teplo. Někdy bývá pečící pánev opatřena i skleněnou nebo litinovou poklicí, která je také uzpůsobena k zapékání.

Pečení na pánvi vypadá jednoduše, zamysleli jste se ale někdy nad tím, jaké jsou vlastně možnosti takové kvalitní pečící pánve? Pokud si pořídíme litinovou, jsme opřed ostatními nejméně o krok napřed. Má totiž neskutečnou výhodu v nepřilnavosti surovin, takže můžeme pracovat s minimálním množstvím tuku nebo oleje (stačí lehce potřít), případně spoustu dobrot připravit úplně bez tuku. Budeme-li si vybírat novou pečící pánev, rozhodně dejme přednost kvalitě. V takovém případě jsou optimální volbou osvědčené litinové pánve švédského výrobce SKEPPSHULT, u nich se spojuje ruční práce s použitím toho nejvhodnějšího materiálu a k tomu jako bonus použití tradičních výrobních postupů. Kulaté, obdélníkové, čtvercové, velké i malé - vybere si úplně každý!