Pánev na lívance

Máte rádi lívance? Kdo by neměl, že? A máte už svou vlastní pánev na lívance? Že ještě teprve vybíráte? Tak pozorně čtěte! U pánve na lívance je obzvlášť důležité, aby byla z materiálu, který se nepřichytává a aby tak lívance šly snadno z pánve ven. Takovým materiálem je litina. Litinová pánev na lívanečky je ideálním pomocníkem všech milovníků lívanců. Litina je skvělým materiálem s úžasnou schopností akumulace tepla, díky čemuž si dlouho drží teplo a nepřichytává těsto lívanců. Lívance tak jdou z pánve krásně ven. Navíc není potřeba tolik tuku a vaření či smažení na litinové pánvi je tím pádem i zdravější.

Pánve na lívance jsou vyráběny v s různou výškou bočních stran. Pokud jsou určeny výhradně na lívance a placky, je bočnice většinou hodně nízká, obracení je potom mnohem snadnější. Na přípravu omelet jsou vhodné pánve s vyšší bočnicí, kdy suroviny nestékají při promíchání přes okraj. Menší lívanečky a placky lze vytvářet současně ve větším počtu na speciálním lívanečníku s oddělenými formami pro jednotlivé lívance. U těchto pánví vždy oceníme nepřilnavost, kterou jsou litinové pánve Skeppshult vyhlášené a umožní použít jen minimální množství tuku nebo oleje. Možná je i příprava zcela bez tuku.