Lívanečník

Palačinky, lívance, bramborové a kdovíjaké jiné placky, kdo by si občas tyhle dobroty nedopřál. Pokud je budeme připravovat s minimálním množstvím, tuku, neohrozíme ani svou životosprávu či udržovanou linii, navíc jsou přece tak dobré... Jaký lívanečník ale vybrat? Lívance a placky už se sice většinou nepečou na tálech rozpálených kachlových kamen, ale litina je pořád tím nejvhodnějším materiálem, který můžeme pro jejich přípravu zvolit. Těsto se nepřipéká, postačí lehký potěr tukem, olejem nebo na dobře omyté a rozehřáté pánvi můžeme péct dokonce zcela bez tuku, pokud nám to bude chuťově a dietně vyhovovat.

Pánve na zhotovení velkých lívanců, bramboráků a omelet doplňuje i řada lívanečníků, které umožňují (podle zvoleného typu) vytvořit sedm menších lívanců nebo placek, případně čtyři větší. Vylisované profily snadno udrží nalité těsto v požadovaném tvaru a práce jde od ruky jedna radost. V lívanečníku se čtyřmi prohlubeninami snadno připravíme i volská oka. Litinové nádobí Skeppshult se snadno myje a je nepřilnavé, pánev má sice vyšší hmotnost, ale to plně vynahradí dokonalým vedením tepla a všechny lívance nebo placky jsou tak stejně propečené a lahodné.Takže tedy lívanečník pouze litinový a to právě od SKEPPSHULT.