Lívanečník švédský

Čím se liší takzvaný švédský litinový lívanečník Skepppshult od toho obyčejného, který pamatujeme třeba ještě od babičky nebo od toho, který máme doma? Už při uchopení do ruky poznáme rozhodně první výrazný rozdíl - spočívá ve hmotnosti nádobí. To skutečně pravé litinové má typický vzhled, barvu a je přece jen robustnější, na plotně nebo sporáku takový lívanečník Skeppshult opravdu spolehlivě "sedí". Jestli je to výhoda? Rozhodně ano, je totiž třeba si uvědomit, že při obracení lívanců, placek nebo jiných kuchařských výtvorů v kruhových miskách lívanečníku může u lehkého nádobí dojít k jeho posunutí nebo dokonce pádu, což může znamenat v lepším případě komplikace při smažení a v horším i ohrožení bezpečnosti kohokoli v okolí horkým olejem nebo tukem.

Nelepí a snadno se čistí

Když se těsto v jakékoli fázi přípravy lepí a přichytává na dno lívanečníku, je to problém. Odškrabávat, použít jiný tuk, změnit teplotu nebo prostě vyrábět nevzhledné placky? Kdepak, řešení je jednoduché - je třeba použít kvalitní lívanečník švédský Skeppshult s nepřilnavým povrchem a máte vystaráno.