Litinová pánev
Využití pánve v kuchyni je opravdu velice rozsáhlé a málokterý kuchař nebo kuchařka vystačí jen s jednou. Ale důležitá je především kvalita, ať už na pánvi budete péct, smažit, grilovat, vařit nebo restovat, rozhodně budete vyžadovat, aby litinová pánev sloužila spolehlivě a dokonale plnila svůj účel. Pokud si vyberete některou z bohaté řady kvalitních švédských litinových pánví Skeppshult, vydali jste se hned od začátku správným směrem. Pokud máte zkušenosti s pánvemi z jiných materiálů nebo s povrchovou úpravou ze smaltu, budete klasickou litinovou pánví Skeppshult více než příjemně překvapeni.
Je rozdíl opravdu tak velký?
Bezesporu ano, špičková litina z kvalitních surovin, která je vyrobena podle původních technologických postupů je totiž téměř nezničitelná a navíc opakovaným používáním získává na kvalitě, nejedná se o žádná výlisek. Kuchyňské nádobí Skeppshult je skutečně zhotovováno technologií odlévání a následně prochází i náročnou fází vytvoření tenké povrchové vrstvy, která zajistí to, že se připravované suroviny na pánvi nepřichytávají a nepřipalují. Tato vrstva není nanesena chemicky, jedná se o zapečení tenkého olejového filmu, který zajistí právě to, co jiné pánve neumějí - snadné čištění a nelepivost. Špičková litina Skeppshult navíc skvěle vede i udržuje tepelnou energii, příprava pokrmů je tedy rychlá a ekonomická.
Tvar i velikost podle potřeby
Výběr pánví Skeppshult je skutečně dostatečný, od těch menších (20 cm v průměru) až po velké pánve (28 až 36 cm), kromě kulatých jsou k dispozici i ve čtvercovém a obdélníkovém tvaru. To jsou zejména speciální grilovací pánve s žebrovanou plochou, v nabídce nechybějí ani miskovité pánve wok a lívanečníky nebo kombinace dvou pánví v praktickém setu.